Интерактивни печатни реклами

Вие сте тук

20

February
0(votes)
news

Съществуват множество интересни и креативни печатни реклами. Някои от тях ще ви позволят да заредите мобилния си телефон. Чрез други може да проследите детето си на плажа или да харесате фейсбук страница. Общото между тях е, че са изработени с вградени електронни компоненти. Това може би е бъдещето на печатните реклами, но това все още е прекалено скъпо за изработване. Примерите в тази статия също предлагат интерактивно преживяване, но без необходимост от използване на електроника.

 

Изстудяваща хартия

Glacial

Рекламната агенция Ogilvy Бразилия създава печатна реклама за бира, носеща името Glacial (Ледена). Рекламата позволява бързо изстудяване на бутилката. За целта е необходимо печатната реклама да се откъсне, да се намокри и с нея да се увие бутилката. След поставяне в хладилника бирата се изстудява два пъти по-бързо, отколкото без тази печатна реклама. За постигането на ефекта хартията е третирана със специални частици сол, вградени в хартията.

 

Тайна върху хартия

kraft

Тази печатна реклама също си взаимодейства с вода. Получателите на рекламата са подканени да намокрят рекламата и да видят промените, които се изразяват във визуализиране на скрити послания – забавни и вълнуващи факти за водата. За целта се използват специални мастила.

 

Чаши за кафе

Обикновено четенето на сутрешния вестник е самостоятелно занимание, при което рядко общуваме с други хора. Нескафе иска да направи промяна и какъв по-добър начин от това да започнеш разговор, споделяйки чаша кафе с някой. Ето защо марката създава печатна реклама за вестници, в която има вградени две картонени и сгъваеми чаши с кафе, които могат да бъдат споделени с втори човек.

 

Списание – високоговорител

Обикновено след като прочетете определено списание то става ненужно и се озовава в боклука. За да промотират първата година от съществуването на интерактивното онлайн радио Coca Cola FM, от бразилската компания JWT създават реклама за младежкото списание Capricho. Чрез навиване на списанието и поставяне на iPhone в специално вграден слот списанието служи за усилване на звука и създаване на стерео ефект.

 

Цветовете оживяват

Печатната реклама на Saatchi&Saatchi използва слънчевата енергия без необходимост от соларни клетки. Идеята на рекламата е да се покажат ползите от зелената слънчева енергия. В списанието рекламата е скучна и черно-бяла, но държана на слънчева светлина тя се визуализира в пълните цветове.